Duyurular
Artık! Kobo D&R anlaşmasıyla tüm e-Kitaplarımız D&R.com'da April 23 2016
ÖNEMLİ BİR GELİŞME: Kobo ile birlikte eKitap Projesi'ne ait tüm kitaplar artık, D&R'da satışa sunulmuştur..! Artık, ekitap projesiyle yayınladığınız bir ekitap, anında D & R markette satışa çıkması anlamına gelen bu önemli gelişme ile, yayıncılık dünyasında önemli bir hamle daha atmış olduk..
DR'daki Kitaplarımıza buradan bakabilirsiniz:
EKİTAP PROJESİ KİTAPLIĞI
Kobo artık Türkiye’de!
Tüm dünyada kitap okuma alışkanlıklarını değiştiren ve gittikçe daha da yerleşik bir teknoloji haline gelen e-kitap teknolojisi Türkiye’de ne yazık ki hala arzu edilen boyutlarda değil. Babil’in geçtiğimiz sene piyasaya sunduğu Calibro dışında Türkiye pazarına “resmi olarak” sunulmuş bir e-kitap okuyucu bulunmuyor. Tabii ki konunun ilgilileri yurtdışından sipariş ederek Kindle, Nook, Kobo gibi diğer alternatif e-kitap okuyucuları getirtebiliyor ama hem gümrük vergileri hem de gönderim ücretleri ile bu da oldukça maliyetli bir seçenek. Kaldı ki bu markaların kütüphane ve mağazalarına Türkiye’den erişmek de hiç kolay değil.
Özellikle Kindle içerikleri konusunda çok katı davranıyor, bu da insanları ister istemez farklı paylaşımlara yönlendiriyor. Kendi adıma özellikle e-kitap konusunda her türlü paylaşımın (!) destekçisiyim ama Başucumuzda Kitap olarak tabii ki korsana karşıyız………
D&R bu sıkıntının farkına varmış olsa gerek ki, bugünden itibaren dünyadaki büyük e-kitap ve e-kitap okuyucu markalarından biri olan Kobo ile işbirliği yaptığını açıkladı.
Kobo artık Türkiye’de!
Fiyatlar, cihaz modelleri ve diğer teknik detayları:
http://www.dr.com.tr/kobo adresinden inceleyebilirsiniz. Piyasayı bilenler tarafından cihazların fiyatları “en azından çok uçmamışlar” şeklinde karşılandı gözlemlediğim kadarıyla. Fakat konu yine Türkçe e-kitap çeşitliliğinde ve fiyatlarında tıkanıp kalıyor.
Lansmanla birlikte Kobo’nun tüm yabancı e-kitap koleksiyonunu da Türk kullanıcılarına sunan D&R, Türkçe e-kitaplar söz konusu olduğunda ancak Türk yayıncıların projeye katılımıyla gelişim sağlayabilir.
Fakat e-kitabın devlet tarafından kitap olarak değil kültür nesnesi olarak sınıflandırılması sebebiyle yüksek vergiye maruz kalması hem fiyatların düşmesini zorlaştırıyor hem de yayınevleri bu teknolojiyi sahiplenmekte güçlük çekiyor. Basılı hali 25 TL olan bir kitabın e-kitabının 22 TL’ye satılması en kibar ifadeyle ayıp, içimden asıl geçenleri tahmin etmeyi ise size bırakıyorum.
Kobo’nun fiyatları yurtdışı fiyatları ve vergiler düşünüldüğünde dengeli gözüküyor.
Kobo ve D&R ortaklığının güzel bir başlangıç olmasını ve Amazon’a da Türkiye pazarına girmek için ilham vermesini dileyelim. Piyasa canlandıkça bundan karlı çıkan hiç şüphe yok ki okuyucular olacaktır.
D&R’ın Kobo ile ilgili hazırlamış olduğu tanıtım videosuna da aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: